Syö, juo, nauti


Lomalla tulee helliä itseään ja perhettään, nauttia ja elää. Tämän ei tarvitse olla ristiriidassa terveellisyyden kanssa, sillä terveellinen ravinto on monipuolista ja maistuu hyvältä. Ounasvaaralla panostamme ruuan puhtauteen, terveellisyyteen ja kotimaisuuteen.

Ruokavalinnat ja ruokailutottumukset vaikuttavat terveyteen enemmän kuin yksittäisten ravintoaineiden saanti. Ruokailun säännöllisyydellä on tärkeä merkitys terveydelle. Päivään tulisi sisältyä useita ateriointikertoja, jotta vältytään suurelta verensokerin heittelyltä ja näläntunteen syntymiseltä, mikä altistaa väsymykselle ja ruokailun hallitsemattomuudelle

Monipuolinen ravinto koostuu kasviksista ja siinä on riittävästi kuituja. Kasviksien syönnillä on positiivisia vaikutuksia terveyden ylläpitämiseen ja vilja, erityisesti täysviljatuotteet, ovat merkittävä kuidun lähde. Myös rasvaa tarvitaan, sillä siitä saadaan energiaa ja tärkeitä vitamiineja. Huomion kiinnittäminen ruokavalion rasvan laatuun on tarpeellista terveyttä edistävää ruokavaliota tavoitellessa.


Terveellinen ja maukas ravinto edistää hyvinvointia. Syö, juo ja nauti!